naar top
Menu
Logo Print

HALF MILJARD EXEMPLAREN TOT NU TOE GEPRODUCEERD

Het Zwitsers mes versterkt zijn positie op de Belgische markt

Nadat de verdeling bijna een eeuw via de voormalige messenmakerij van de Kleerkopersstraat in Brussel plaatsvond, doet de Zwitserse onderneming Victorinox, die intussen het concurrerende merk Wenger overnam, het voortaan zonder invoerder op onze markt. Er wordt gekozen voor een directe benadering van de detailhandelaars om de markt, die wezenlijk van de oorspronkelijke markt verschilt, beter te leren kennen.

VICTORINOX IN EEN NOTENDOP:

  • oprichting van de onderneming: 1884;
  • onafhankelijk Zwitsers familiebedrijf;
  • dagelijkse productie: 120.000 messen en toebehoren;
  • andere afdelingen: horloges, reiskoffers en parfums;
  • export naar 120 landen;
  • ruim 2.000 mensen in dienst wereldwijd.

VICTORINOX IN BELGIE

Belgische showroom en verkooppersoneel

Om dichter bij zijn klanten te komen, besliste Victorinox om een klein Belgisch team op te richten en een showroom in de Brusselse Trade Mart te openen. Met 400 verschillende zakmesmodellen en meer dan 650 modellen van keuken- en slagersmessen is er werk aan de winkel om de producten buiten de Zwitserse grenzen bekend te maken.

Vereenvoudigde logistiek en administratie

Ook de logistiek is vereenvoudigd (facturering verloopt in euro en geen douaneformaliteiten voor de klanten), want voortaan worden alle artikelen vanuit een platform in Duitsland verzonden.

VERPAKKINGEN EN POS OP MAAT

De verpakkingen werden afgestemd op het cliënteel. Voor doe-het-zelfwinkels is er voortaan een zeer uitgebreid assortiment zakgereedschap in (onverscheurbare) blisters. Ook de ontwikkeling van POS-materiaal was erg nuttig: displays (met diefstalbeveiliging) en vitrinekasten met de afbeelding van het merk. Sinds Victorinox het assortiment van Wenger in het aanbod heeft opgenomen, biedt het merk het enige echte Zwitserse zakmes. Afgelopen juli rolde het vijfhonderd miljoenste exemplaar van de band. Het beroemde mes van het Zwitserse leger gaat dus nog een mooie toekomst tegemoet.

Stand 3.34 van de beurs DIY, Home & Garden in Kortrijk verwelkomt de bezoekers van 1 tot 3 oktober 2017.

VICTORINOX

VICTORINOX

SCHMIEDGASSE 57
6438 IBACH-SCHWYZ
+41418181211
+41418181511