naar top
Menu
Logo Print

TEC7 PRESENTEERT FOAMTACK

Controleerbaar lijmschuim met heel lage na-expansie

FoamtackFoamtack is een professioneel 'all season'-lijmschuim voor binnen en buiten, van -5 °C tot 30 °C. “Het is de eerste keuze voor alle montages en verlijmingen waarbij snelheid, lijmkracht en isolatie van belang zijn", verduidelijkt innovatiemanager Bram Starckx. “Het product hecht goed op bijna alle materialen. Dit controleerbare lijmschuim werkt quasi zonder expansiedruk, waardoor je heel precies kunt lijmen."  Het product wordt nog dit voorjaar gelanceerd.

FOAMTACKFoamtack

Waarom een verlijmingsklus moeilijk maken als het ook gemakkelijk kan? Waarom zou je dure schroeven of traag drogende mixmortels gebruiken als een snellere en goedkopere manier mogelijk is? En, vooral: waarom zou je sleuren met zware zakken poeders als het ook kan met een lichte bus Foamtack? 
“Deze nieuwe kwalitatieve manier van plaat- en blokverlijming biedt de ultieme hechtingskracht van pu-lijm met een volledige controle, dus zonder weggedrukte stenen en platen", zegt Bram Starckx. “Door Foamtack in plaats van de traditionele watergebonden gips- of blokkenlijm te gebruiken, kun je sneller doorwerken. Zodra de pu-schuimlijm is uitgehard, al na 30 tot 60 minuten, kun je afwerken: bepleisteren, fill&finish, schilderen, enzovoort. Bij een TEC7-product zie je, merk je en voel je dat je een topproduct in handen hebt. Dat kunnen we ook aantonen, want Foamtack lijmt bijna alles (op PP, PE en andere extreme kunststoffen na), biedt een extreem hoge lijmkracht (120 kg/dm²), drukt niets weg, is belastbaar na 60 minuten en is binnen en buiten toepasbaar." 

Vormvast

FoamtackHet product is perfect doseerbaar door de lage na-expansie en zet dus bijna niet uit na het uitspuiten. In tegenstelling tot veel pu-schuimen, die krimpen of expanderen in de dagen na de ontharding (door het ontsnappen van gassen of het opnemen van lucht in de cellen door osmose) is dit lijmschuim goed vormvast. Constructies worden tijdens het uitharden niet weggedrukt. “Het uithardingsmechanisme is polymerisatie door (lucht-)vocht. Een lichte verneveling met zuiver water voor en/of na de toepassing versnelt de uitharding."
Uitgeharde Foamtack is chemisch inert, niet-reactief en tast geen andere materialen aan. Het product is sterk chemisch, weer-, water- en rotbestendig. “Het product leent zich bij uitstek voor het verlijmen van grote oppervlakten en is een veel handiger alternatief dan het gebruik van kleefgips, waarvan de toepassing altijd heel wat werk met zich meebrengt. Je brengt Foamtack aan op een (gips)plaat, laat het twee minuten voorharden, drukt de plaat tegen de muur en klaar is Kees. Het is een vlot en aangenaam product dat ergonomisch werken toelaat en zeker voor de doe-het-zelver een grote meerwaarde kan bieden", besluit Bram Starckx.

TEC7

TEC7

INDUSTRIELAAN 5B
2250 OLEN
+3214859737
+3214859738
www.tec7.com