naar top
Menu
Logo Print

Succesvolle overstap naar SAP

Soudal maakt succesvolle overschakeling naar geïntegreerd besturingssysteem
Na drie jaar voorbereiding is SOUDAL begin dit jaar uiteindelijk met SAP als nieuw ERP-pakket (Enterprise Resource Planning) van start gegaan. Hoewel het startschot reeds 4 jaar geleden gegeven werd, begon het in januari 2010 pas echt met de projectvoorbereidingen en de business blueprint voor een overstap naar SAP. De officiële aftrap dateert al van 2 januari 2013 en intussen hebben de bedrijfsmedewerkers het nieuwe systeem quasi volledig in de vingers.
In eerste fase werden, naast het hoofdkantoor in Turnhout, ook de filialen in Nederland, UK en Oostenrijk op SAP overgeschakeld. In de komende jaren zullen alle 37 filialen en 11 productie-eenheden op het systeem overstappen. SAP als geïntegreerd informatie- en besturingssysteem biedt dan ook alle voordelen waarin bedrijfsmatige processen kunnen worden vastgelegd en beheerd.
De producent van ondermeer siliconen, lijm en PU-schuim kan voortaan bijvoorbeeld op efficiënte wijze zijn productie- en distributieprocessen in verschillende landen op elkaar afstemmen. Dankzij de onderlinge uitwisseling van gegevens in een volledig geïntegreerd systeem, kan het bedrijf beter en daadkrachtiger optreden in de groeiende markt waarin het actief is.

SOUDAL

SOUDAL

+3214424231
+3214426514