naar top
Menu
Logo Print

Half miljard euro omzet

Soudal neemt TKK Srpenica over
Zelfs in moeilijke omstandigheden weet de Turnhoutse bouwspecialiteitenproducent Soudal de kaap van een half miljard euro omzet te ronden, dat mede dankzij de overname van TKK Srpenica.
Soudal legde zo'n 20 miljoen euro op tafel voor TKK Srpenica, de grootste onafhankelijke producent van voegkitten, PU-isolatieschuim en betonadditieven van Zuidoost-Europa. Door de acquisitie - de grootste in zijn geschiedenis - palmt de firma ongeveer de helft in van de markt in Slovenië en Bosnië-Herzegovina, plus 20 à 30 procent van de markt in Servië en Kroatië. “
TKK in Srpenica vormt intussen de twaalfde productieafdeling voor Soudal, dat met de ruim 200 TKK-werknemers erbij, eind dit jaar ongeveer 1.800 personeelsleden zal tellen.
Ook TKK zelf groeide de jongste jaren sterk, en zal dit jaar allicht een omzet van 50 miljoen euro realiseren. Daardoor komt Soudal in 2013 boven het half miljard euro uit. In 2012 bedroeg die nog 436 miljoen euro, maar dit jaar moet daar nog 7 procent bovenop komen.
Intussen wordt Soudal dankzij TKK nog uitdrukkelijker wereldmarktleider voor PU-isolatieschuimbussen. Samen verkopen ze jaarlijks zo’n 80 miljoen bussen, de helft meer dan de eerste achtervolger. Ook voor voegsiliconen is de Turnhoutse producent al duidelijk het nummer één. De topprioriteit blijft uiteindelijk de uitvoering van een groeiplan. "Dat betekent een miljard euro omzet realiseren in 2020 en zo veel mogelijk wereldwijd aanwezig zijn", klinkt het bij Soudal.

SOUDAL

SOUDAL

+3214424231
+3214426514