naar top
Menu
Logo Print

VOLOP INNOVATIE BIJ PFERD

Nieuwe slijpkorrel DELTAGRAIN met extreem hoog rendement

Op de Eisenwarenmesse in Keulen zette PFERD onlangs zijn reputatie van toonaangevend merk van gereedschapsoplossingen voor de oppervlaktebewerking en het doorslijpen van materialen alle kracht bij. De onderneming stelde diverse innovaties voor, die stuk voor stuk een belangrijke meerwaarde voor de gebruiker betekenen. Zo zagen we onder meer de spectaculaire nieuwe slijpkorrel DELTAGRAIN, de CC-GRIND-SOLID als ergonomisch alternatief voor de afbraamschijf, en de ergonomische CC-GRIND-STRONG met een nog hogere levensduur.

DELTAGRAIN

Voor zeer agressief slijpen met een extreem hoog rendement op staalsoorten, harde en slecht warmtegeleidende materialen, metook een erg hoge standtijd, is er nu DELTAGRAIN. DELTAGRAIN is een nieuwe driehoekige, precisiegevormde slijpkorrel. Daardoor is de korrel perfect gericht op de drager. De slijpkorrelsnedes van de in vorm en grootte gelijke driehoeken van de DELTAGRAIN slijpkorrel raken met een optimale hoek het werkstuk. Daardoor heeft de slijpkorrel slechts weinig energie nodig om in het werkstuk te dringen.

Voordelen

CC-GRIND-SOLID

Zo profiteert de gebruiker van een efficiënt verspaningsproces met:

  • snelle arbeidsvoortgang;
  • hoge standtijd;
  • minder warmte die in het werkstuk wordt ingebracht;
  • een lagere vermogensbehoefte van de machine.

De DELTAGRAIN slijpkorrels worden met een kant van de driehoek op de drager aangebracht. Daardoor worden ze bijzonder vast ingebonden en bieden in combinatie met de slanke vorm een extreem grote spaanruimte, waardoor het verspaningsproces nogmaals efficiënter wordt. DELTAGRAIN vindt zijn toepassing op traditionele fiberschijven, maar ook op het systeem COMBICLICK en CC-GRIND-SOLID.

Comiblick steunschijven met koelsleuven

Het koelsysteem van COMBICLICK reduceert sterk de thermische belasting van het werkstuk en verhoogt de levensduur van het schuurmiddel. De combinatie van DELTAGRAIN en COMBICLICK is optimaal voor extreme verspaning van warmtegevoelige materialen.

CC-GRIND-SOLID

De CC-GRIND-SOLID, die eveneens over deze DELTAGRAIN beschikt, is een modern alternatief voor de afbraamschijf. Beschikbaar voor staal en edelstaal (inox).

CC-GRIND-STRONG

CC-GRIND STRONG

De CC-GRIND-STRONG is de tussenstap tussen de klassieke afbraamschijf (ook de steunschijf slijpt mee) en het moderne alternatief CC-GRIND-SOLID (ergonomisch, snel slijpen). De schijf is duidelijk ergono-mischer dan een afbraamschijf: lawaai en trillingen worden tot 50% verminderd, stof tot 70%.

CERAMIC COMFORT

De CERAMIC SG COMFORT is een hybride afbraamschijf voor staal. Ze combineert een flexibele slijpmiddellaag met een klassieke afbraamschijf.

Voordelen

  • Door de combinatie van een flexibele slijpmiddellaag met een optimaal gepositioneerde korrel en een zeer snijvriendelijke afbraamschijf, biedt de CERAMIC SG COMFORT een zeer snelle arbeidsvoortgang en een zeer hoog rendement;
  • minder gereedschapwisseling door zeer goede standtijd;
  • geen gebruiksbeperkingen - ook met de omtrek te gebruiken;
  • duidelijk minder lawaai-emissie en minder trillingen dan bij conventionele afbraamschijven.

NIEUWE LABELS

COMBICLICK steunschijven

Tot slot heeft PFERD zijn labeling aangepast. Het logo is duidelijker, en er is een nieuwsterrensysteem om de kwaliteit aan te duiden. Zo wordt het voor de gebruiker nog duidelijker.