naar top
Menu
Logo Print

Bostik bestaat 125 jaar

Bostik bestaat 125 jaar
magazine

Bostik viert dit jaar zijn 125-jarige bestaan. De lijmspecialist in de bouw-, industrie- en consumentenmarkt werd opgericht in 1889 in Massachusetts als de Boston Blacking Company. Mijlpalen waren de invoering van aardappelzetmeel als behanglijm in 1922, nieuwe verpakkingen en toepassingstechnieken voor Hot Meltlijmen in 1960, ed eerste flexibele lijmen voor wegwerpluiers in 1975 en SMP-lijmen en -kitten in 2001. Het nieuwe Bostik Tot eind 2013 bestond het merkportfolio van Bostik wereldwijd uit wel 40 verschillende merken, waaronder de bekende merken Simson en Ardal in de Benelux. In 2014 heeft Bostik een geheel nieuwe huisstijl geïntroduceerd. Besloten is om vrijwel het gehele merkportfolio aan te passen naar deze nieuwe uitstraling waardoor ook de verpakkingen van de Simson lijmen en kitten en Ardal tegellijmen zullen worden omgezet naar deze nieuwe huisstijl.

BOSTIK

BOSTIK

MEULESTEDEKAAI 86
9000 GENT
+3292551717
+3292551701
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

Bostik: een totaalleverancier voor de bouw

Bostik ontwikkelt en produceert lijmen, voorbehandelingsmiddelen, egalisatiemiddelen en afdichtingsmiddelen direct vanuit de behoefte van de professionele verwerkers.

Bostik bestaat reeds 125 jaar en maakt sinds kort deel uit van de Franse multinational Arkema die zich richt op de productie van chemicaliën.

Professionals in de bouw kiezen niet voor niets al jaren voor de vertrouwde kwaliteit, kennis en service van Bostik. Als gerenommeerde wereldwijde totaalleverancier, staat Bostik in nauw contact met zijn klanten en heeft een goede samenwerking met de architectenbranche. Naast haar hoogwaardige producten en uitgebreide assortiment staat Bostik ook bekend om  zijn professionele service, de uitstekende technische begeleiding en doorgedreven expertise.

  •   
  •   
  •