naar top
Menu
Logo Print

Twee awards voor Knipex

Voor duurzaamheid en innovatie
magazine

Knipex sleepte twee awards in de wacht op de prijsuitreiking van de EISEN Awards. Naast de EISEN CSR-Award voor duurzaamheid ontving de tangenspecialist ook de prijs voor productinnovatie. Zo slaagde het bedrijf erin als eerste onderneming in de geschiedenis van EISEN Award beide prijzen in de wacht te slepen.

Het is niet de eerste keer dat duurzaamheid bij Knipex geëerd wordt. Ook in 2014 sleepte het bedrijf reeds de Corporate Sociale Responsibility Award in de wacht. Het is het uitgesproken doel van de onderneming om van het thema “duurzaamheid” het voornaamste punt van alle zaken te maken. Dat omvat globaal engagement in de segmenten maatschappij, ecologie en economie. De onderneming heeft daarbij veel aandacht voor de balans tussen familie en beroep, daarom opende Knipex een eigen peuterschool en biedt ze voor haar werknemers flexibele uren aan. Medewerkers zonder of met niet met het vak overeenstemmende beroepsopleiding krijgen eveneens de kans tijdens een beroepsbegeleidende kwalificatie een opleiding te volgen.

Knipex maakt er ook een doel van om tegen 2020 het energieverbruik per gefabriceerde tang met 20 procent te verlangen en tijdens de productie gevormde afvalstromen met 15 procent te verminderen. Verder is de toename van de ecologische stabiliteit door minder CO2-emissie en meer biodiversiteit een vast bestanddeel van de ondernemingsstrategie.

Knipex kreeg op de EISEN Awards ook de prijs voor productinnovatie met de nieuw ontwikkelde draadkabels 95 62 160. Met zijn voor octrooi aangemelde scharnierconstructie en de snijkracht bij een lengte van slechts 160 millimeter overtuigde de “lichtste en meest performante draadkabelschaar van zijn klasse” over de hele lijn.

KNIPEX

TIMMERMAN PJ & FILS/ZOON

KONING ALBERTSTRAAT 3/7
1600 SINT-PIETERS-LEEUW
+3223777166
+3223779458