naar top
Menu
Logo Print

Akkoord cellenbetonafval

Samenwerkingsakkoord ondertekend
Donderdag 24 oktober ondertekende Xella, de Belgische producent van cellenbeton, een samenwerkingsovereenkomst met OVAM voor de gescheiden inzameling, recyclage en hergebruik van cellenbetonafval. De firma zet al jaren belangrijke hoeveelheden cellenbetonpuin in als zandvervanger bij de productie van nieuw cellenbeton en is hiermee dan ook koploper in Europa. Samen met partners uit de sloopsector, de inzamel- en recylagesector en de verwerkers van cellenbetonafval sloot Xella een akkoord waarmee de recyclagemogelijkheden verder uitgebreid worden. Het samenwerkingsakkoord werd officieel ondertekend op 24 oktober tijdens de Europese conferentie over hoogwaardig materiaalgebruik van bouw- en afbraakafval (IRCOW). Jaarlijks wordt er in BelgiĆ« ongeveer 150.000 ton cellenbeton geproduceerd en er wordt verwacht dat de productie met de jaren nog zal toenemen. De hoeveelheid cellenbetonafval die jaarlijks vrijkomt, hangt af van de gemiddelde gebruiksduur van cellenbeton in een gebouw. Deze gebruiksduur wordt ook volgens OVAM nog al te vaak onderschat.

XELLA

XELLA

KRUIBEEKSESTEENWEG 24
2070 BURCHT
+3232504700
+3232504706
www.xella.be
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

Ytong low energy : bouwen zonder dure isolatie

De Ytong Low Energy blokken zijn speciaal ontwikkeld voor het bouwen zonder spouwisolatie, van EPB tot passief. Wie passiefmuren wil bouwen, gebruikt de dikste blokken van 50 cm. Zij leveren voor de buitenmuren een U-waarde beneden 0,15 W/m²K.

Ytong Low Energy blokken behoeven geen bijkomende isolatie omdat cellenbeton een isolerend materiaal is op zich, dat tegelijkertijd ook dragend is. O.a.  door de huidige schaarste aan isolatiemateriaal levert de Ytong bouwmethode besparingen op de ruwbouw op tot wel 15%.   Men bespaart zich niet alleen de kost van isolatiemateriaal, maar ook de plaatsingskost ervan. De formaten en verlijming van de blokken laten de werf ook sneller vooruit gaan dan met traditionele materialen.

 

Besparen met probleemloze EPB-aanvaarde bouwknopen

 

Koudebruggen zijn veel eenvoudiger op te lossen, wanneer men zonder spouwisolatie bouwt met een isolerende YTONG draagmuur. De blokken zijn isolerend in alle richtingen, dus bouwknopen zijn automatisch in alle richtingen koudebrugvrij. Wanneer tenslotte ook het dak in Ytong uitgevoerd wordt, bestaat de gehele buitenschil van de woning uit EPB-aanvaarde bouwknopen. En dat zonder complexe materiaalcombinaties.


Ytong :

- eenvoudige snelle verwerking

- thermische isolatie

- luchtdichtheid

- ergonomisch en ecologisch

- EPB bouwknopen

  •   
  •   
  •   
  •   
  •   

Producten & Diensten