naar top
Menu
Logo Print

Meer Ytong-opleidingen dankzij doe-het-zelftrend

Opleidingen in Burcht en Lummen
magazine

Het toenemende aantal doe-het-zelvers zorgt voor een groeiend succes van de Ytong-opleidingen van Xella. Omdat een woning bouwen of renoveren steeds duurder wordt, verkiezen steeds meer bouwers en verbouwers om het werk gedeeltelijk of geheel zelf te doen. Om die reden organiseert Xella al 25 jaar de Ytong-opleidingen in de hoofdzetel in Burcht en daarnaast ook in Lummen. De opleidingen duren een halve dag en bestaan uit een overzicht van de mogelijkheden, demonstraties van de verwerking van de blokken, een bezoek aan de fabriek wanneer die in werking is en een antwoord op specifieke vragen. Deelnemer Peter Timmerman: "De opleiding is heel praktisch gericht en er wordt duidelijk getoond hoe je moet bouwen met Ytong. Ik plan om nog een tweede opleidingssessie bij te wonen voor ik de werken aanvat.” De volgende opleidingen in de hoofdzetel in Burcht vinden plaats op 22/08 , 17/10 en 21/11, telkens om 13.30 u. De opleidingen in Lummen vinden plaats in het Intermotel (Klaverbladstraat 7) op 12/09 en 5/12, eveneens om 13.30 u.

XELLA

XELLA

KRUIBEEKSESTEENWEG 24
2070 BURCHT
+3232504700
+3232504706
www.xella.be
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

Ytong low energy : bouwen zonder dure isolatie

De Ytong Low Energy blokken zijn speciaal ontwikkeld voor het bouwen zonder spouwisolatie, van EPB tot passief. Wie passiefmuren wil bouwen, gebruikt de dikste blokken van 50 cm. Zij leveren voor de buitenmuren een U-waarde beneden 0,15 W/m²K.

Ytong Low Energy blokken behoeven geen bijkomende isolatie omdat cellenbeton een isolerend materiaal is op zich, dat tegelijkertijd ook dragend is. O.a.  door de huidige schaarste aan isolatiemateriaal levert de Ytong bouwmethode besparingen op de ruwbouw op tot wel 15%.   Men bespaart zich niet alleen de kost van isolatiemateriaal, maar ook de plaatsingskost ervan. De formaten en verlijming van de blokken laten de werf ook sneller vooruit gaan dan met traditionele materialen.

 

Besparen met probleemloze EPB-aanvaarde bouwknopen

 

Koudebruggen zijn veel eenvoudiger op te lossen, wanneer men zonder spouwisolatie bouwt met een isolerende YTONG draagmuur. De blokken zijn isolerend in alle richtingen, dus bouwknopen zijn automatisch in alle richtingen koudebrugvrij. Wanneer tenslotte ook het dak in Ytong uitgevoerd wordt, bestaat de gehele buitenschil van de woning uit EPB-aanvaarde bouwknopen. En dat zonder complexe materiaalcombinaties.


Ytong :

- eenvoudige snelle verwerking

- thermische isolatie

- luchtdichtheid

- ergonomisch en ecologisch

- EPB bouwknopen

  •   
  •   
  •   
  •   
  •   

Producten & Diensten