naar top
Menu
Logo Print

Xella neemt Ursa over

Xella wil groeimogelijkheden vergroten
magazine

Xella International bvba heeft haar business unit Fels verkocht aan een industriƫle, Europese koper. De verkoop wacht wel nog op bevestiging van de verantwoordelijke overheden. "Als onderdeel van onze strategie, richt Xella zich in Europa op duurzaamheid en op waardeversterkende bouwproducten met winstgevende groeimogelijkheden ", aldus Dr Jochen Fabritius, CEO van Xella Group. In dat opzicht heeft Xella ook een overeenkomst van overname afgesloten met investeringsbedrijf (en eigenaar van URSA) KKR. Eens de deal rond is, zal isolatiebedrijf URSA onder de vleugels van Xella blijven functioneren als een autonome business unit. Ursa ontstond in 2003 uit een fusie van Pfleiderer en Poliglas. De onderneming is gevestigd in Madrid en is de derde grootste isolatiefabrikant in Europa.

XELLA

XELLA

KRUIBEEKSESTEENWEG 24
2070 BURCHT
+3232504700
+3232504706
www.xella.be
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

Ytong low energy : bouwen zonder dure isolatie

De Ytong Low Energy blokken zijn speciaal ontwikkeld voor het bouwen zonder spouwisolatie, van EPB tot passief. Wie passiefmuren wil bouwen, gebruikt de dikste blokken van 50 cm. Zij leveren voor de buitenmuren een U-waarde beneden 0,15 W/m²K.

Ytong Low Energy blokken behoeven geen bijkomende isolatie omdat cellenbeton een isolerend materiaal is op zich, dat tegelijkertijd ook dragend is. O.a.  door de huidige schaarste aan isolatiemateriaal levert de Ytong bouwmethode besparingen op de ruwbouw op tot wel 15%.   Men bespaart zich niet alleen de kost van isolatiemateriaal, maar ook de plaatsingskost ervan. De formaten en verlijming van de blokken laten de werf ook sneller vooruit gaan dan met traditionele materialen.

 

Besparen met probleemloze EPB-aanvaarde bouwknopen

 

Koudebruggen zijn veel eenvoudiger op te lossen, wanneer men zonder spouwisolatie bouwt met een isolerende YTONG draagmuur. De blokken zijn isolerend in alle richtingen, dus bouwknopen zijn automatisch in alle richtingen koudebrugvrij. Wanneer tenslotte ook het dak in Ytong uitgevoerd wordt, bestaat de gehele buitenschil van de woning uit EPB-aanvaarde bouwknopen. En dat zonder complexe materiaalcombinaties.


Ytong :

- eenvoudige snelle verwerking

- thermische isolatie

- luchtdichtheid

- ergonomisch en ecologisch

- EPB bouwknopen

  •   
  •   
  •   
  •   
  •   

Producten & Diensten