naar top
Menu
Logo Print

KLINGSPOR MAAKT LEVERTIJDEN VOOR BELGIE KORTER

Nieuw Klingspor distributiecentrum nabij Belgische grens

Klingspor heeft sinds 2016 het nieuwe distributiecentrum bij de hoofdvestiging in Haiger in gebruik genomen. De onderneming is in 2014 met de bouw van het omvangrijke project begonnen. Door de nieuwe opslagruimte is het bedrijf helemaal klaar voor de toekomstige groei en de nieuwe uitdagingen van de markt. De locatie zal een grote impact hebben op de Benelux: het distributiecentrum ligt vlak bij de Belgische grens, wat de logistiek alleen maar ten goede zal komen.

KORTERE LEVERTIJDEN VOOR BELGIE

Klanten verwachten tegenwoordig naast gelijkblijvende kwaliteit ook steeds kortere levertijden. Het nieuwe distributiecentrum is daarom geoptimaliseerd voor een intelligente beschikbaarheid van de goederen en een snelle verwerking voor de verzending. Het ligt ook vlak bij de Belgische grens, wat erg goed nieuws is voor de Benelux-klanten.

Investeren in haiger

De onderneming heeft bewust gekozen om te investeren in de locatie Haiger, die ook de locatie is van het hoofdkantoor in Duitsland. Deze locatie beschikt over de beste voorwaarden voor snelle, vakkundige leveringen: korte verzendwegen, een centrale ligging in het land en goede verbindingen met pakketverwerkers, expediteurs, spoorwegen en de luchthaven Frankfurt. “Het project is een duidelijke bekentenis aan onze regio", bevestigtDr. Steffen Neu, directeur van Klingspor AG. “Klingspor hoort helemaal bij Haiger. We willen samen met de stad groeien en ons ontwikkelen."

Geoptimaliseerde logistiek voor de klant

De processen zijn optimaal afgestemd op de logistieke behoeften van de klant. Er is voldoende ruimte voor groei en hogere ordervolumes. Daarnaast wordt een centrale beschikbaarheid van de goederen voor de Europese markt mogelijk gemaakt. Dankzij de geoptimaliseerde verzending en het economisch gebruik van de verpakkingsmaterialen, kan worden bespaard op de verzendkosten. Een belangrijke meerwaarde van de gemoderniseerde logistiek is de snelle opslag en uitgifte van de goederen.

Servicekwaliteit gecombineerd met de modernste techniek

Het distributiecentrum is uitgerust met een hoogbouwmagazijn dat bestaat uit drie stellingsystemen met een gezamenlijke capaciteit van 13.000 pallets en een automatisch magazijn voor kleine onderdelen met ruimte voor 40.000 opslagcontainers. Alle logistieke stappen worden met behulp van een softwaresysteem gecoördineerd. De ontvangen goederen worden geregistreerd en met behulp van het stellingsysteem op pallets in het magazijn opgeslagen. Het systeem weet altijd waar een artikel zich bevindt, welk artikel waarheen moet en waar aanvulling nodig is.

Optimale goederenstroom

De verbinding tussen de twee opslagunits is een tussengelegen sorteer- en verpakkingszone. Het systeem verwerkt de ontvangen orders en verstuurt de benodigde goederen naar de speciale arbeidsplaatsen waar ze door de medewerkers worden gesorteerd, samengevoegd en verpakt. De optimale goederenstroom verkort de wegen, vereenvoudigt het verloop van de werkzaamheden en maakt een erg snelle verzending mogelijk. De arbeidsplaatsen worden consequent volgens ergonomische inzichten ontworpen, wat vooral met het oog op het demografische verloop van belang is. Het distributiecentrum inclusief hoogbouwmagazijn heeft een lengte van 80 meter, een breedte van 40 meter en een hoogte van 26 meter.

KLINGSPOR

KLINGSPOR

KLEIN DALENSTRAAT 45
3020 HERENT
+3216535310
+3216535320