naar top
Menu
Logo Print

SCOTTS BRENGT TOP-INNOVATIE: KB HERBATAK

Het sterke antwoord op het verdwijnen van glyfosaat

Scotts Benelux lanceert met het productassortiment KB Herbatak twee types niet-selectieve onkruidbestrijders. Het nieuwe assortiment biedt een sterk alternatief voor glyfosaat, waarvan de verdwijning op de tuinmarkt is aangekondigd. KB Herbatak biedt een concentraat op basis van pelargonzuur en een kant-en-klare spray op basis van azijnzuur. KB Herbatak maakt komaf met onkruid en mos, een sterke oplossing ter vervanging van KB Weedol.

Filip Meyermans Scotts

“ROEP NAAR EFFICIENTE MIDDELEN BLIJFT HOOG"

Filip Meyermans: “Ook Scotts heeft te maken met een politiek-maatschappelijke context waar er alsmaar meer druk komt op de 'klassieke' synthetische middelen die decennialang een afgeleide waren van producten uit de agro-industrie. Er wordt gezocht naar alternatieven die minder druk leggen op ons leefmilieu, onze gezondheid of die van onze huisdieren.

Anderzijds blijft de roep naar efficiënte middelen hoog. Dus gaat de zoektocht naar waardige alternatieven op basis van actieve stoffen die in de natuur voorkomen, alsmaar sneller. En zijn na lange jaren van ontwikkeling en investeringen heel bijzondere bioproducten klaar om gelanceerd te worden. Gelukkig kunnen we stilaan oogsten van wat we al lange tijd geleden gezaaid hebben, en de markt voorzien van die innovaties, en dat stemt ons blij."

KB herbatakWAT IS KB HERBATAK?

KB Herbatak staat voor een nieuwe reeks totale onkruidbestrijders op basis van natuurlijke ingrediënten. Je vindt in dit nieuwe assortiment de concentraten, op basis van pelargonzuur, en ook klaar-voor-gebruikproducten op basis van azijnzuur. Telkens een versie voor algemeen gebruik op niet-verharde, permanent onbeteelde terreinen en een versie specifiek voor gebruik op paden.

KB herbatak

“We zijn bijzonder blij dit op de markt te kunnen brengen omdat glyfosaat van de gardenmarkt moet verdwijnen", verklaart Filip Meyermans van Scotts Benelux.

“Het Koninklijk Besluit dat dit zal regelen, wordt eerstdaags gepubliceerd, dus dienen wij KB Weedol te vervangen door een nieuwe technologie. KB Herbatak is een sterk alternatief voor KB Weedol."

Pelargonzuur

Het grote voordeel van pelargonzuur is de snelle werking; het effect is al zichtbaar na drie uur. Na toepassing op de plant wordt de celwand aangetast, waardoor de plantcellen leeglopen, wat leidt tot een volledige uitdroging van het plantenweefsel.

KB herbatak

“Wat deze reeks KB Herbatak heel sterk maakt, is de hoge concentratie pelargonzuur (500 g/l), geheel nieuw voor de markt, waardoor je veel meer oppervlakte kan behandelen in vergelijking met andere merken nu op de markt", aldus Filip Meyermans.

Azijnzuur

Azijnzuur komt voor in de natuur en in kleine hoeveelheden ook in planten. Het vernietigt heel snel verschillende lagen van de plantencellen, waardoor de groei stopt en de plant sterft. Azijnzuur zorgt voor een snel zichtbaar effect, al na één uur na de toepassing, en het werkt ook tegen mos.

TOEKOMST

Na de lancering van KB Herbatak heeft Scotts nog grote plannen, aldus Filip Meyermans. “De Europese en Australische activiteiten van Scotts Miracle-Gro US zijn overgenomen door een Britse investeringsmaatschappij die nu de focus legt op omzetgroei en ook margegroei. Door de juiste keuzes te maken, is dit ook een haalbare kaart, ook al zijn de marktomstandigheden vaak wispelturig. Expansie op vele fronten staat met stip op de agenda. Binnenkort wordt er veel meer bekend over onze strategie."

EVERGREEN GARDEN CARE BELGIUM

EVERGREEN GARDEN CARE BELGIUM

VOSHOL 8
9160 LOKEREN
+3292103010
+3292961109