naar top
Menu
Logo Print

Red dot design award

argenta invisible neo scharnier in de prijzen
magazine
Argent Alu heeft een red dot design award gewonnen met zijn reeks onzichtbare designscharnieren argenta invisible neo. Een 37-koppige jury van internationaal vermaarde designers, architecten en designexperts beoordeelde dit jaar 4.650 producten uit 54 landen en gaf voor het eerst in bijna 60 jaar een award aan een onzichtbaar scharnier voor binnendeuren. De officiële overhandiging van deze red dot award vindt plaats in het Aalto theater in Essen (Duitsland) op 1 juli. De argenta invisible neo en de andere winnende producten zullen aansluitend gedurende een maand te bewonderen zijn in het red dot design museum. “Wij zijn heel trots om als eerste scharnierfabrikant deze internationaal felbegeerde award in de wacht te slepen”, zegt Gerrit Van Eeckhoudt, senior product manager bij Argent Alu. “De opdracht voor onze R&D-afdeling was duidelijk van bij de start. Wij moesten een onzichtbaar scharnier ontwikkelen dat technisch beter was dan alternatieve producten van de concurrenten. Onze ontwerper Brecht Callens deed echter veel meer, hij zorgde voor een uitmuntend product met een tijdloze en superieure vormgeving.”

ARGENTA

ARGENTA

BANKSTRAAT 2
9770 KRUISHOUTEM
+3293339999
+3293339990
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

 Argent Alu, dé referentie voor het openen van deuren.


Argent Alu, opgericht in 1909, is al bijna 100 jaar actief in de productie van paumellen. In de verkoop van paumellen is Argent Alu marktleider in België en met nieuwigheden zoals de cottage paumellen en het schuifdeurbeslag argenta slide profileert de firma zich als dé referentie voor het openen van deuren.

 

Dankzij een doorgedreven verticale integratie kan Argent Alu een volledig concept aanbieden. Want niet alleen de aluminiumbewerking en montage worden in huis beheerd, maar ook het kunststofspuitgieten, de anodisatie, het moffelen en zelfs de matrijzenbouw. Hiernaast heeft Argent Alu ook een eigen R&D-afdeling en testlabo.

 

Ons lokaal verkoopteam geeft ondersteuning aan onze verdelers en volgt de marktevoluties op de voet.

Producten & Diensten