naar top
Menu
Logo Print

TRENDS IN BEHANG

Behangen is niet langer zo stoffig als enkele jaren geleden. Naast vernieuwende en hoogwaardige designs heeft ook de opkomst van foto- en stickerbehang hiervoor gezorgd. Kant-en-klare lijmen en vliesbehang dat direct op de wanden kan worden gekleefd na deze van lijm te hebben voorzien, hebben behangen aanzienlijk toegankelijker gemaakt.

Comeback

Dankzij de ontwikkeling van een aantal nieuwe soorten soepele muurbekleding heeft behangpapier de afgelopen jaren een grote comeback gemaakt, mede dankzij de uitbreidende renovatiemarkt. Deze ontwikkeling bracht ook nieuwe behanglijmen met zich mee.

Gecombineerde voordelen

Papierbehang, vinylbehang, glasvezelbehang en ook vliesbehang zijn ondertussen genoegzaam bekend. Voorgeschilderd glasvliesbehang is de meest recente evolutie van glasvezelbehang. Dat is een effen glasvlies met een voorgestreken verflaag, zodat het product hetzelfde gladde effect als vliesbehang heeft, maar met de voordelen van glas: stevigheid (treksterkte), brandveiligheid en het laten ademen van de wanden, waardoor eventuele vochtproblemen in diezelfde wanden geen invloed hebben op de wandbekleding.

Muurstickers en fotobehang

De meest recente trend wordt gevormd door muurstickers en fotobehang, zogenaamde eyecatchers die een kleine oppervlakte van een wand bedekken. Het gaat hierbij vooral om het accentueren van een muur. Consumenten oriënteren zich én kopen fotobehang vaak op het internet, waarmee het online-kanaal naast de traditionele kanalen in opkomst is. Het loont dus zeker de moeite om hierop in te spelen. Men laat zich graag online inspireren op het vlak van designs en motieven, en gaat zich vervolgens informeren over de behangklus (hoe, wat, waarmee). Ge├»nteresseerden kunnen via 'digitale behanglijm' alvast het resultaat bekijken voor de klus uit te voeren.