naar top
Menu
Logo Print

STRUCTAN COLORS: BLACK, WHITE & WOOD

Rectavit

rectavit

Rectavit brengt met de Structan Colors de eerste gekleurde D4 polymeer hout- en constructielijm uit voor alle verbindingen met plaatmateriaal binnen- en buitenshuis. Deze lijm is geschikt voor alle verbindingen waarbij de lijmnaad zichtbaar blijft. 

Structan Black is specifiek ontwikkeld voor verlijmingen met bijvoorbeeld massief laminaat (Volkern®, Trespa®, …), zwarte MDF, e.d. Structan White is goed voor combinaties met wit plaatmateriaal zoals Melamine, massieve witte kunststofplaten (Solid Surface, Solid Core®, Corian®, …). Dat type plaatmateriaal wordt vaak gebruikt in ruimtes waar hygiëne extra belangrijk is. Structan Wood is dan weer gepast voor alle verbindingen met massief hout, houtderivaat, thermisch gemodificeerd hout (Thermowood®, Finti®, …) en chemisch gemodificeerd hout (Accoya®, Tricoya®, Thermowood®, Finti®, …).

De Structan Colors zijn niet-bruisende polymeerlijmen. Bijgevolg moet er niet geperst of geklemd worden, het volstaat om de constructie aan te drukken en daarna te fixeren met bijvoorbeeld een tape. Bovendien vangt de lijm oneffenheden op tot +/- 1mm . Ook twee niet perfect passende delen kunnen dus verlijmd worden. De lijm is daarnaast KOMO® gecertificeerd als D4 waterbestendig volgens EN 204 en is ook UV bestendig. Structan Colors haalt na 1u een hechtkracht van 30kg/cm² en kan bij afwerking gemakkelijk (ook nat) afgespateld worden..

De lijmen zijn verkrijgbaar in de betere hout-, ijzerwaren- en bouwhandel.