Hoslet frédéric sa: Van schop tot grote bouwmachine

Hoslet F
Het nieuwe gebouw, op maar liefst 2.500 m2

Het is dit jaar precies 20 jaar geleden dat Frédéric Hoslet zijn eigen hoveniersbedrijf oprichtte. In 2007 startte hij zijn bedrijf in de verhuur en verkoop van machines voor de bouwsector en openbare werken en voor parken en tuinen. En in 2018 huldigde hij een nieuw gebouw in langs de drukke weg tussen Perwez en Jodoigne, waar hij, op maar liefst 2.500 m2, de machines ter verhuur en verkoop presenteert, evenals een grote afdeling gereedschappen, werkkleding en ijzerwaren.

Een eerste vrachtwagen en een eerste kraan

Hoslet F
De oprichter Frédéric Hoslet heeft in de loop der jaren expertise verworven

Hoslet Frédéric SA is een familiebedrijf dat actief is in de bouwsector. De stichter van het bedrijf wordt vandaag vergezeld door zijn vrouw Sophie Lopez en zijn twee dochters Emilie en Chloé. De familie Hoslet, die al meer dan 50 jaar van vader op zoon in deze sector actief is, heeft haar reputatie gebouwd op de kwaliteit van haar werk en haar professionele aanpak van het vak. Frédéric heeft dus in de loop der jaren een deskundigheid opgebouwd die hem vandaag in staat stelt gedegen technisch advies te geven. In 2002 kocht hij zijn eerste vrachtwagen en zijn eerste kraan om zijn activiteiten te starten in Chaumont-Gistoux, in de buurt van zijn ouderlijk huis.

VERHUUR wordt zijn credo

Het bedrijf evolueerde zachtjesaan naar machineverhuur en in 2007 startte Frédéric samen met zijn vrouw Sophie Lopez hun activiteit van verhuur en verkoop van machines voor de bouwsector en openbare werken en voor parken en tuinen.

Deze ontwikkeling is voortgekomen uit het feit dat Frédéric Hoslet, om te kunnen voldoen aan de veelvuldige eisen van de klanten en om elk van zijn interventies ter plaatse op werven te optimaliseren, zich wilde uitrusten met een compleet en gediversifieerd gamma van gespecialiseerde machines en werktuigen (van de kleinste graafmachine tot de krachtigste bulldozers, graaflaadmachines, graafmachines, vrachtwagens, enz.). Om de machines niet ongebruikt te laten en ze ter beschikking te stellen van zijn collega's die ze nodig hadden, startte hij zijn nieuwe verhuuractiviteit.

En om nog beter in te spelen op de behoeften van zijn klanten, opende hij een kleine gereedschapswinkel om hen uit de brand te kunnen helpen met een schop of een kruiwagen.

hoslet
Verhuur is het credo

Nieuwe gebouwen

Maar het gebouw werd krap en de activiteit werd hinderlijk voor de omwonenden. Het was toen dat Frédéric Hoslet besloot om een plaats te zoeken waar hij zijn activiteiten kon ontplooien. In september 2018 verliet hij zo zijn oude pand en opende zijn nieuwe pand in Perwez. Hij beschikt nu over een groot terrein van 1,5 hectare. De gebouwen beslaan een totale oppervlakte van 2.500 m2 en omvatten een gereedschaps- en uitrustingswinkel, een centrum voor de verhuur van machines, een werkplaats voor het onderhoud en de reparatie van tweedehandsmaterieel, maar ook voor de klantenservice van de winkel, opslagruimten en kantoren. En dan is er ook nog een groot parkeerterrein voor het laden en lossen van de machines.

hoslet
De winkel organiseert elke maand een leveranciersdag waarop leveranciers hun producten en nieuwigheden komen voorstellen

Testen voor de aankoop

"Het voordeel van verhuur", zegt Chloé Hoslet, "is dat professionals materieel kunnen testen dat ze vervolgens kunnen kopen. De technologie evolueert zo snel dat huren vele voordelen biedt, waaronder de mogelijkheid om te proberen en te testen alvorens te kopen. Vooral gezien we altijd de meest efficiënte machines in huis proberen te hebben voor verhuur."

Hoslet
Emilie en Chloé Hoslet: "Wij proberen altijd de meest efficiënte machines in huis te hebben voor verhuur"

beschermingsuitrusting EN GEREEDSCHAP

Met meer dan 1.200 m2 wordt er over twee verdiepingen gereedschap en uitrusting aangeboden, aangepast aan alle bouwberoepen en aan hun specifieke noden, met gerenommeerde merken zoals Altrad, Makita, Bosch, Milwaukee, Metabo, DeWalt, Facom, Festool, Polet ... Ook de juiste persoonlijke beschermuitrusting is er te vinden om comfortabel, functioneel en veilig te werken (breed gamma veiligheidslaarzen, broeken, jumpers, jassen, harnassen, ademhalings/gehoors/hoofd- en oogbescherming) ... van marktleidende merken zoals Snickers, Dassy, Blåkläder, Sievi, Cofra, Delta Plus, Carhartt, Mascot, en nog veel meer.

Hoslet
"We zijn van plan om in een min of meer nabije toekomst online verkoop aan te bieden"

De inkoopgroep Asamco

In het kader van haar commerciële ontwikkeling heeft de onderneming zich aangesloten bij Asamco Group, een inkoopgroep van technische winkels die gespecialiseerd is in gereedschap, machines, ijzerwaren en accessoires bestemd voor de professionele consument en de kwaliteitsbewuste doe-het-zelver. Dankzij deze samenwerking kan de onderneming al bijna 2 jaar lang optimaal inkopen bij meer dan 750 leveranciers en zo haar klanten toegang garanderen tot een breed assortiment aan kwaliteitsproducten tegen goede prijzen.

"We proberen altijd de meest efficiënte machines in huis te hebben voor verhuur"

Een grote gemeenschap op sociale netwerken

Voor publiciteit profiteert Hoslet Frédéric NV van mond-tot-mondreclame en werkt het voornamelijk met sociale netwerken dankzij een zeer actieve gemeenschap, maar ook via de website waar klanten de lopende promoties kunnen vinden. "We zijn van plan om in een min of meer nabije toekomst online verkoop aan te bieden", zegt Emilie Hoslet. Om op de hoogte te blijven van nieuwigheden en deze aan de klanten te presenteren, organiseert de winkel elke maand een leveranciersdag waarop leveranciers hun producten en nieuwigheden komen voorstellen.

hoslet
Met meer dan 1.200 m2 wordt er over twee verdiepingen gereedschap en uitrusting aangeboden, aangepast aan alle bouwberoepen en aan hun specifieke noden

continue opleiding

Het bedrijf telt momenteel een twintigtal werknemers, waaronder de 4 gezinsleden van de familie Hoslet. Er worden opleidingen georganiseerd, zowel intern als met of bij bepaalde leveranciers. Asamco organiseert op haar beurt maandelijks een bijeenkomst met haar leden om nieuwigheden en de best verkochte producten voor te stellen.

Een omzet in constante evolutie

In 2021 behaalde het bedrijf een omzet van 5 miljoen euro, waarvan 3 miljoen voor de gereedschapswinkel en 2 miljoen voor de verhuur en verkoop van machines. Er zij op gewezen dat de totale omzet sinds de verhuizing in 2018 is verdubbeld. De gehuurde machines worden regelmatig vervangen door nieuwe, efficiëntere modellen en de oude worden dan tweedehands verkocht. Frédéric Hoslet NV staat altijd ten dienste van zijn klanten en biedt zo ook een huurkoopdienst aan, zodat huurders het materieel dat zij huren, kunnen uitproberen en eventueel kopen. Een formule die behaagt en geruststelt.

 

 

TECHNISCHE FICHE
– Winkelnaam: Frédéric Hoslet NV – Rue de Glatigny 8 te 1360 Perwijs – 010 68 04 55
– Specialisatie: verhuur en verkoop van machines voor de bouwsector en openbare werken en voor parken & tuinen en winkel voor werkgereedschap en -kleding
– Zaakvoerder: Frédéric Hoslet
– Soort bedrijf: familiebedrijf. Vrouw: Sophie Lopez. Dochters: Emilie Hoslet (verantwoordelijke werkkleding en aankoop) en Chloé Hoslet (boekhouding & verantwoordelijke marketing)
– Omzet: 5 miljoen euro (3 miljoen euro aan machines en 2 miljoen euro aan gereedschap en toebehoren)
– Totale oppervlakte: 2.500 m2 waarvan 1.300 m2 voor de kantoren en het machineverhuurcentrum (onthaal en atelier) en 1.200 m2 voor het gereedschap en de werkkleding
– Personeel: 20 personen
– Openingstijden van de winkel: van maandag tot en met zaterdag van 07.30 tot 18.00 uur
– Openingstijden van het verhuurcentrum: van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 18.00 uur
– Website: https://hosletf.be

Meer weten over

WINKELINRICHTING

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Professional 

Professional maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.