Japandi sfeer met Amanprana’s zwarte knoflook

2025 is het jaar waar de japandi-fusion nog populairder zal worden. Eenvoud, rust en puurheid staan centraal, zowel in interieur als in voeding. Gezonde en pure smaken primeren en worden steeds belangrijker voor de bewuste consument.
De Japandi-stijl is geïnspireerd op het oude Japanse principe wabi-sabi; het koesteren van eenvoud en een langzamer levensritme, waarbij elke keuze bewust wordt gemaakt. De visie van Amanprana weerspiegelt de kern van Japandi: het koesteren van een bewuste levensstijl waarin ieder detail—van ingrediënten tot verwerking—zorgvuldig is gekozen om een balans te creëren tussen smaak, esthetiek en welzijn.
Amanprana’s Zwarte Look:
smaak én kracht
Een van de meest bijzondere producten in het assortiment van Amanprana is de zwarte look, een ingrediënt met een rijk verhaal.
Dat verhaal begint bij knoflook of simpelweg look. In een afgesloten ruimte bij een omgevingstemperatuur van 65 °C en met een luchtvochtigheid van 85%, transformeert de knoflook tot een zwarte versie van zichzelf genaamd zwarte gefermenteerde look of ook wel aged garlic.
De smaak wordt zoet, de typische knoflookgeur verdwijnt en de textuur van de look wordt kleverig. Dankzij het fermentatieproces krijgt de zwarte look een unieke, zoete smaak en zachte textuur. Tijdens dit proces ontstaan er natuurlijke verbindingen, zoals S-Allycysteïne, die bijdragen aan de bijzondere eigenschappen van zwarte look in de keuken. Hierdoor vermenigvuldigen de kracht en weldaden van de knoflook.
Voeding als medicijn
Bij Amanprana geloven we in de kracht van voeding als medicijn, een visie die perfect aansluit bij de Japandi-filosofie. De zwarte look biedt een overvloed aan natuurlijke voedingsstoffen, maar heeft ook een verfijnde zoete umami-smaak. Het is ideaal als smaakmaker voor zowel warme als koude gerechten. Smeer het op een toast, meng het door sauzen of gebruik het als topping op je gerechten.
Ontdek het bredere assortiment op www.amanprana.eu

