Hygienische vloeren Partnercontent

Cursus allergenen management

Op 16 mei in Kasterlee

De cursus ‘allergenen management’ is gericht op producenten van voorverpakte voedingsmiddelen. Ze is interessant voor kwaliteits- of QA-functionarissen van levensmiddelenproducenten, auditoren van certificerende of controlerende instellingen, adviesbureaus en Regulatory Affairs Managers. Kortom: iedereen die te maken heeft met voedselveiligheid.
Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:
– Algemene uitleg voedselallergie, coeliakie en intolerantie
– Allergenen; 14 wettelijke allergenen, toelichting LeDa en verschillen buitenlandse wetgeving
– Wetgeving en etikettering (incl. kruisbesmetting)
– Overige eisen, zoals BRC, IFS, FSSC 22000, SimplyOK of bepaalde afnemers.
– Vrij-van claims zoals glutenvrij of lactosevrij.
– De vijf basispijlers van allergenenbeheer volgens SimplyOK, inclusief het voorkomen van kruisbesmetting.
– Risicobeoordeling van allergenen met aandacht voor de risicobeoordelingssystematiek VITAL. Voor meer diepgang volg de training VITAL.
– Analysemethoden en validatie.
De cursus vindt plaats op 14 maart 2019 in Nijmegen (Nederland) en op 16 mei 2019 in Kasterlee (België), telkens van 9:00 – 17:00 uur. Inschrijven kan via deze link.

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
company corner

ALLERGENEN CONSULTANCY

OOSTEINDE 85, LB SCHERPENZEEL 3925Meer info
Veiligheid & hygiene
Print Magazine

Recente Editie
12 november 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine