Voedselveiligheid & hygiëne Partnercontent

Cursus Allergenenmanagement

Voor producenten van voorverpakte voedingsmiddelen

Allergenenmanagement speelt een steeds belangrijkere rol in productiebedrijven. Een groeiend aantal afnemers en retailers besteden aandacht aan allergenenbeheer en het voorkomen van kruisbesmetting.

Doelgroep
De cursus is gericht op producenten van voorverpakte voedingsmiddelen. En daardoor interessant voor kwaliteits- of QA-functionarissen van levensmiddelenproducenten, auditoren van certificerende of controlerende instellingen, adviesbureaus en Regulatory Affairs Managers. Kortom voor iedereen die te maken heeft met voedselveiligheid .

Voor bedrijven zoals (instellings)keukens, restaurants, cateraars, ambachtelijke bedrijven en andere bedrijven welke onverpakte voedingsmiddelen verwerken is onze Cursus allergenenbeheer horeca en zorg aan te raden.

Onderwerpen
• Algemene uitleg voedselallergie, coeliakie en intolerantie.
• Allergenen; 14 wettelijke allergenen, toelichting LeDa en verschillen buitenlandse wetgeving.
• Wetgeving en etikettering (incl. kruisbesmetting).
• Overige eisen, zoals BRC, IFS, FSSC 22000, SimplyOK of bepaalde afnemers.
• Vrij-van claims zoals glutenvrij of lactosevrij.
• De vijf basispijlers van allergenenbeheer volgens SimplyOK, inclusief het voorkomen van kruisbesmetting
• Risicobeoordeling van allergenen met aandacht voor de risicobeoordelingssystematiek VITAL. Voor meer diepgang volg de training VITAL.
• Analysemethoden en validatie.

Docent
Ir. Marjan van Ravenhorst - consultant Allergenen Consultancy
Ir. Bregje Kroeze-Krebbers - consultant Allergenen Consultancy

Praktisch
Tijd: 9-17 u.
Taal: Nederlands
Prijs: Cursuskosten inclusief lesmateriaal, goed verzorgde lunch, koffie, thee en drankjes, exclusief BTW.

Na ontvangst van uw inschrijving ontvangt u een schriftelijke bevestiging met routebeschrijving.

Data en locaties
05-03-2020: Renswoude (regio Veenendaal) (NL)
26-05-2020: Beveren (BE)
08-10-2020: Nijmegen (NL)
19-11-2020: Kasterlee (regio Turnhout) (BE)

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
company corner

ALLERGENEN CONSULTANCY

OOSTEINDE 85, LB SCHERPENZEEL 3925Meer info
Veiligheid & hygiene
Print Magazine

Recente Editie
12 november 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine