Cursus Allergenenmanagement
Voor producenten van voorverpakte voedingsmiddelen

Allergenenmanagement speelt een steeds belangrijkere rol in productiebedrijven. Een groeiend aantal afnemers en retailers besteden aandacht aan allergenenbeheer en het voorkomen van kruisbesmetting.
Doelgroep
De cursus is gericht op producenten van voorverpakte voedingsmiddelen. En daardoor interessant voor kwaliteits- of QA-functionarissen van levensmiddelenproducenten, auditoren van certificerende of controlerende instellingen, adviesbureaus en Regulatory Affairs Managers. Kortom voor iedereen die te maken heeft met voedselveiligheid .
Voor bedrijven zoals (instellings)keukens, restaurants, cateraars, ambachtelijke bedrijven en andere bedrijven welke onverpakte voedingsmiddelen verwerken is onze Cursus allergenenbeheer horeca en zorg aan te raden.
Onderwerpen
• Algemene uitleg voedselallergie, coeliakie en intolerantie.
• Allergenen; 14 wettelijke allergenen, toelichting LeDa en verschillen buitenlandse wetgeving.
• Wetgeving en etikettering (incl. kruisbesmetting).
• Overige eisen, zoals BRC, IFS, FSSC 22000, SimplyOK of bepaalde afnemers.
• Vrij-van claims zoals glutenvrij of lactosevrij.
• De vijf basispijlers van allergenenbeheer volgens SimplyOK, inclusief het voorkomen van kruisbesmetting
• Risicobeoordeling van allergenen met aandacht voor de risicobeoordelingssystematiek VITAL. Voor meer diepgang volg de training VITAL.
• Analysemethoden en validatie.
Docent
Ir. Marjan van Ravenhorst - consultant Allergenen Consultancy
Ir. Bregje Kroeze-Krebbers - consultant Allergenen Consultancy
Praktisch
Tijd: 9-17 u.
Taal: Nederlands
Prijs: Cursuskosten inclusief lesmateriaal, goed verzorgde lunch, koffie, thee en drankjes, exclusief BTW.
Na ontvangst van uw inschrijving ontvangt u een schriftelijke bevestiging met routebeschrijving.
Data en locaties
05-03-2020: Renswoude (regio Veenendaal) (NL)
26-05-2020: Beveren (BE)
08-10-2020: Nijmegen (NL)
19-11-2020: Kasterlee (regio Turnhout) (BE)
