De enige echte Noord-Hollandse Graskaas in de winkel
Vanaf week 21 ligt de enige echte Noord-Hollandse Graskaas in de winkel. Een exclusieve seizoen kaas met een unieke,smeuïge en zachte smaak. Deze specialiteit is maar enkele weken per jaar verkrijgbaar.
Deze seizoenskaas ligt slechts één keer per jaar in de winkel, van half mei tot eind juni. Je herkent hem aan het kwaliteitskeurmerk Rode Zegel én aan zijn zachte, romige smaak.
Na een lange winter op stal, grazen de koeien sinds begin april weer in de wei. Het lentegras is jong en mals en heeft een minder vezelige structuur. Precies dat voedzame gras zorgt voor een bijzondere melk (romig en met zachter melkvet) die de typische smaak van Graskaas geeft: lentefris en extra romig.
Zorg dat u deze seizoen-specialiteit niet mist.
Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel is gemaakt van 100% Noord-Hollandse melk, van koeien die grazen op Noord-Hollandse zilte weiden achter de dijken. De karaktervolle kaas wordt nog altijd gemaakt volgens de oorspronkelijke receptuur, met vakmanschap en aandacht voor het product. Vanwege het bijzondere streekkarakter van de kaas, heeft Noord- Hollandse Gouda met het Rode Zegel sinds 1995 het Europese keurmerk BOB (Beschermde Oorsprongsbenaming).
OVER NOORD-HOLLANSE GOUDA met het RODE ZEGEL
Noord-Hollandse Gouda is een 48+ kaas in verschillende leeftijden van jong tot overjarig. Elke kaas wordt met de grootste zorg gemaakt volgens eeuwenoude methodes. En krijgt vervolgens het enige echte Rode Zegel. Dit staat garant voor topkwaliteit en traditie. Alleen kaas van een Noord-Hollandse kaasmaker, gemaakt met Noord-Hollandse melk van
plaatselijke koeien, mag het Rode Zegel dragen. De Beschermde Oorsprongsbenaming of l’Appelation d’Origine Protégée garandeert dat de kaas uniek is in de wereld. Als u kaas koopt, let dan op het Rode Zegel: hét kwaliteitszegel voor echte Noord-Hollandse Gouda.
