DE PURE SMAAK VAN AMBACHTELIJKE CHIPS
Het verhaal van Waltson is er één van 'family taste'. De grootste troef van deze chips is dan ook zonder meer de smaak. "Dankzij ons ambachtelijk proces blijft de originele aardappelsmaak overeind", stelt zaakvoerder Joost Debeuckelaere.
VAN BOER TOT HANDELAAR EN VERWERKER
Na het telen, verhandelen en specialiseren van chipsaardappelen, besloot Joost Debeuckelaere vorig jaar om ook zelf chips te maken. Als vierde generatie in het familiebedrijf doet hij dit onder de naam Waltson, verwijzend naar 'de zoon van Walter'.
Een bestaande loods op het bedrijfsterrein werd conform alle hygiëneregels omgebouwd tot productiezaal en op de enige productielijn worden er nu tot 2.000 chipszakken per dag gevuld.
AMBACHTELIJKE PRODUCTIE
"Dat aantal valt niet te vergelijken met de gangbare volumes in de industrie", beseft hij. "Het is echter een bewuste keuze om ons van de gevestigde waarden te onderscheiden. Dit doen we met ons ambachtelijk productieproces, wat resulteert in een totaal andere smaak. Bij al onze chips blijft de originele aardappelsmaak immers overeind."

Er is meteen gestart met drie smaken: 'naturel', 'sea salt & black pepper' en 'paprika'. "Dat assortiment willen we in de nabije toekomst uitbreiden met een nieuwe smaak en ook kleinere verpakkingen, en we hebben hier ook plaats om nog een tweede productielijn te voorzien", laat de ambitieuze zaakvoerder in zijn kaarten kijken.
TASTE OF TAVOLA
Zelf eens proeven? Dat kan van 26 tot en met 29 september 2021 op Taste of Tavola in Kortrijk Xpo. Je vindt de Waltson-chips op stand 565.

